Cum am schimbat procesorul de 3 ori la Emag!

 Cum am schimbat procesorul de 3 ori la Emag!

Vechiul meu PC mergea prost în aplicațiile de la Adobe și m-am gândit să îl înlocuiesc.
Având un buget și o configurație dorită a trebuit să fac compromisuri. Pentru început am ales un procesor ryzen 1600 AF și o placă de bază x570, ambele resigilate. Placa de bază îmi doream să poată primi SSD M2 gen 4.

Am ajuns acasă și am asamblat PC-ul. Dau să-l pornesc și nimic. Pierd o noapte și ajung la concluzia că ori placa de bază ori procesorul are o problemă.

Între timp mai fac rost de niște bani și aleg o altă placă x570 și ryzen 3600X. Le montez și încep problemele cu memoriile. Corsair Vengeance RGB Pro de 32gb. Nu vor să stea în 3200 MHZ. Le pun în frecvența inediat inferioară și au fost ok. Acum să fac benchmark-urile.

5000 mps la SSD, cpu exact cât trebuie memoriile cu un handicap de 5% dar asta e. Dar în aceste teste procesorul a ajuns la 93 de grade. Caut pe net și răspunsul este că plăcile de bază vin cu voltaje ridicate pentru ca procesorul să poată face acel boost de performanță. Promema este coolerul stock care vine cu Ryzen 3 și 5. Caut un Cooler în Constanța dar nu găsesc. Ajung pe emag și vreau să dau comandă. Imediat văd în produse recomandate și un ryzen 7 2700X redus sub cel pe care îl aveam. Acesta, împreună cu ryzen 9 are un cooler mai bun care are și led.

Schim din nou procesorul. Asamblez, testez și problemă la ssd. Nu mai merge la 5000mps ci la 3500mps. Acesta e maximul pentru gen 3 PCIe. Mă documentez repede și văd că procesolul trebuie să aibă gen4 PCIe. Văd că doar seria ryzen 3000 are așa ceva.

Merg repede la emag și îi rog dacă îmi pot da înapoi vechiul procesor. Îmi spun că nu dar pot să aleg altul. Mai aveau pe stoc un 3700X. Îl iau iar acum sunt super fericit cu noul meu PC.

Nu uita sa dai un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *