Multi SSD pentru Adobe Photoshop Lightroom.

 Multi SSD pentru Adobe Photoshop Lightroom.

Cu toții știm că Lightroom nu se comportă tocmai ok pe orice sistem. Acum câțiva ani unii spuneau că un sistem multi SSD iți aduce un plus de viteză.
Despre ce era vorba?

  1. SSD pentru sistemul de operare
  2. SSD pentru programe (LR)
  3. SSD pentru catalog
  4. SSD pentru memorie virtuală
  5. HDD pentru stocare

Se putea și doar cu 3 Harduri cu sistemul de operare, programele și scratch diskul pe același SSD. Când ssd-urile aveau viteze de 300 mps acestă schemă era foarte bună. Acum s-a ajuns la viteze de 5000 mps și timpi de acces foarte buni cu noile PCIe gen. 4

Problema majoră momentan ar fi la procesor. Lightroom în meniul develop folosește doar un nucleu din procesor. Astefel procesoarele cu foarte multe nuclee nu sunt folosite la maxim decât la generatul de preview-uri și export. Cele mai bune procesoare pentru Adobe sunt cele overclocate la cea mai înaltă frecvență. În același timp, cu cât este mai nou procesorul cu atât arhitecura permite un calcul mai rapid. Ironic este faptul că un procesor cu puține nuclee, foarte ieftin, va fi mai ușor de overclocat decât cele mai scumpe care se încălzesc din cauza numărului mare de procesoare aglomerate în același înveliș.

Dacă aveți SSD-uri din PC-uri vechi de 300-1000mps este bine să le folosiți doar atunci când nu mai aveți spațiu pe SSD-ul M2. Puteți stoca fotografii JPG sau aplicații pe care le folosiți rar.

Nu uita sa dai un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *